Vegetarische burger met zoete-aardappelpartjes

Vegetarische burger met zoete-aardappelpartjes

Met frisse tomatensalade en mayonaise

Lees meer

Zin in een burger, maar even geen vlees? Deze burger is gemaakt van champignons, rode biet en ui. Hij heeft een vlezige structuur en is daarmee een goede vegetarische vervanger van de klassieke hamburger. De zoete-aardappelpartjes doen er eigenlijk het langste over om te garen, maar kosten het minste werk, omdat je ze in het begin al in de oven doet!

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupineEiMosterd
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 stuks

Tomaat

2 stuks

Vegetarische burger

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Mini-hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

60 g

Gemengde sla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4117 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten64.0 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels13 g
Eiwitten22 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Grote kom
Oven
Fruitmesje
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappel in de oven
Aardappel in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in dunne partjes. Meng de partjes in een grote kom met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de aardappelpartjes op een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.

Snijden
Snijden
2

Meng ondertussen in een saladekom de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de blaadjes van de verse munt grof.

Mengen
Mengen
3

Snijd de tomaat in parten. Meng in de saladekom met de dressing en voeg de munt toe. Schep om, zodat de dressing goed in de tomaten kan trekken.

Bakken
Bakken
4

Verhit in de laatste 10 minuten van de baktijd van de zoete-aardappelpartjes de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vega-burger 3 – 4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.

Brood bakken
Brood bakken
5

Bak ondertussen het hamburgerbroodje de laatste 5 minuten in de oven mee met de zoete-aardappelpartjes.

Serveren
Serveren
6

Snijd de hamburgerbroodjes open. Verdeel een deel van de gemengde sla over de broodjes en leg de burger erop. Schep de rest van de sla om met de tomatensalade en serveer naast de burger. Schep de zoeteaardappelpartjes ernaast en serveer met de mayonaise.