Skip to main content
Orzo met umami-paddenstoelen

Orzo met umami-paddenstoelen

met kruidenkaasblokjes, courgette en basilicum

Het woord "umami" betekent "hartig" in het Japans. Het is een van de vijf smaakcategorieën, naast zoet, zuur, zout en bitter.

Labels:
Calorie Smart
Végé
Légumes ++
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Courgette

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Hello Umami

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2527 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels9.4 g
Eiwitten25.1 g
Zout1.6 g
Potassium269.2 mg
Calcium43 mg
Iron0.9 mg
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Orzo koken
2
  • Verhit een klontje boter in een pot op middellaag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut verder.
  • Schenk de bouillon over de orzo en dek de pot af. Kook de orzo 10 - 12 minuten en roer regelmatig door. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Basilicum snijden
3
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen en courgette 5 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Serveren
4
  • Voeg de groenten, de Hello Umami en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo.
  • Meng goed en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de orzo op borden.
  • Garneer met het basilicum en de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders