Skip to main content
Super cheesy tuna melt in courgettebootjes

Super cheesy tuna melt in courgettebootjes

met kappertjes, citroen en pikante groene peper

4.3
(142)

Courgettebootjes zijn gehalveerde, uitgeholde courgettes. Ze worden gevuld met ingrediënten als kaas, granen of andere ingrediënten voordat ze worden gebakken, gefrituurd of gegrild. Ze zijn een veelzijdige, koolhydraatarme manier om smaak en voedingsstoffen toe te voegen aan een gerecht!

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
-30 % de glucides
Riche en protéines
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Rode ui

1 blik(ken)

Tonijn in olie

(Bevat: Vis)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Kappertjes

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Grove mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1924 kJ
Energie (kcal)460 kcal
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten14.2 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels4.2 g
Eiwitten27.3 g
Zout2.4 g
Potassium540.3 mg
Calcium81.2 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de courgette in de lengte en hol uit met een lepel. Laat ongeveer 1/2 cm aan de randen over. 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 - 3 minuten op de snijkant.
  • Draai de courgette om en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.
Vulling maken
2
  • Snijd het steeltje van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de groene peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd in dunne ringetjes.
  • Snipper de ui fijn. Houd een klein deel apart ter garnering.
  • Meng in een kom de ui, tonijn, yoghurt en Midden-Oosterse kruidenmix en 2/3 van de kappertjes met de helft van: de kaas, de mosterd en de groene peper. Breng op smaak met peper en zout.
Courgette bakken
3
  • Vul de courgette met het tonijnmengsel en bestrooi met de overige kaas.
  • Bak de courgette, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur in dezelfde grote wok of sauteerpan, of tot de kaas gesmolten is (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra pan in deze stap, of bak de courgette 20 minuten in de oven op 200 graden.

Serveren
4
  • Verdeel de gevulde courgettebootjes over de borden.
  • Garneer met de overige ui, kappertjes en groene peper.
  • Serveer de limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders