Soupe de tomate et de poivron au couscous perlé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soupe de tomate et de poivron au couscous perlé

Soupe de tomate et de poivron au couscous perlé

garnie de crème aigre, d'estragon et accompagnée de gressins

De zoete noot in deze soep komt niet alleen van de paprika en tomaat, er zitten ook gedroogde abrikozen in. Deze bevatten net zoveel vitaminen als verse abrikozen. Wist je dat in landen romdom de Middellandse Zee deze vrucht traditioneel gedroogd wordt om de houdbaarheid te verlengen?

Tags:
Végé
Famille

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

2 pièce(s)

Tomate

25 g

Morceaux d'abricots secs

2.5 g

Estragon frais

30 g

Couscous perlé

½ pièce(s)

Poivron rouge

1 pièce(s)

Petit pain complet

25 g

Crème aigre bio

15 g

Fromage italien râpé

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

½ pièce(s)

Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)643 kcal
Énergie (kJ)2690 kJ
Graisses21 g
dont saturés7 g
Glucides58 g
dont sucres7 g
Fibres12.8 g
Protéines13 g
Sel4 g

Ustensiles

Marmite à soupe avec couvercle
Casserole avec couvercle
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Mixeur plongeant

Instructions

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat, de rode paprika en de gedroogde abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.

Conseil: Le saviez-vous ? Ce plat contient plus de 300 g de légumes et plus de vitamine C que les apports journaliers recommandés.

Soep maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, de tomaat, de paprika, de abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Conseil: Pesez 30 g de couscous perlé par personne. Il est possible que vous en ayez reçu plus que nécessaire.

Soepstengels bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6 – 8 minuten krokant in de oven.

Pureren en mengen
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.

Conseil: L'estragon a un goût prononcé, goûtez donc la soupe au moment de l'assaisonner.