HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTasty Tomaat Paprikasoep
topBanner
Tasty tomaat-paprikasoep

Tasty tomaat-paprikasoep

met dragon, parelcouscous en abrikoos

Lees meer

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieBalansFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Paprika

50 gram

Abrikozenstukjes

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

5 gram

Verse dragon

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenNoten, Sesam, Lupine, Ei)

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2825 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels13 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat en paprika in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig goed door. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen het broodje open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6 – 8 minuten krokant in de oven.

5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de Italiaanse kaas, de overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de soepstengels.