Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen

Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen

met zoete aardappelfriet en pittige mayonaise

Piri-piri is een klein maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Mosterd
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Briochebroodje

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

20 gram

Garnalen

1.5 tl

Piri-pirikruiden

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Little gem

2.5 gram

Verse oregano

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1082 kcal
Energie (kJ)4528 kJ
Vetten68.7 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels10.7 g
Eiwitten36.7 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Kleine kom
•Koekenpan
•Hapjespan met deksel
•Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de zoete aardappelfriet met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl bloem, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd de puntpaprika in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne repen. Snijd de tomaat in plakken. Ris de blaadjes van de oregano. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Vlees marineren
3

Meng het gehakt met de helft van de piri-pirikruiden en vorm 1 burger per persoon ter grote van je handpalm. Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de garnalen toe en meng goed door. Meng in een tweede kleine kom de overige piri-pirikruiden door de mayonaise.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg de puntpaprika en oregano toe en dek de pan af. Bak de puntpaprika 8 - 10 minuten. Schep regelmatig om. Verhit een andere koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Voeg na 3 minuten de garnalen met marinade toe en bak deze 3 minuten. Verdeel in de laatste minuut de helft van de geraspte pecorino over de burgers en laat smelten.

Salade maken
5

Haal 2 little gemblaadjes per persoon van de stronk en bewaar apart. Snijd de overige little gem in dunne ringen en meng in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Voeg tot slot de gebakken paprikareepjes en de tomaat toe. Bewaar 2 tomatenplakjes per persoon apart voor op de burger. Bak ondertussen het broodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.

Serveren
6

Snijd de garnalen in stukjes. Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de pittige mayonaise. Leg de little gemblaadjes en de tomaat op het briochebroodje en daarop de hamburger en garnalen. Serveer met de zoete aardappelfrieten, de salade en de overige mayonaise. Garneer de salade met de overige pecorino.