Surf & turf werd voor het eerst populair aan de westkust van de Verenigde Staten. Het bestaat uit zeevruchten (surf) geserveerd met vlees (turf). In Australië wordt het ook wel reef (rif) and beef (rundergahakt) genoemd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
60 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
BBQ-rub
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse bladpeterselie, koriander en oregano
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Courgette
2 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Rodewijnazijn
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Voeg de aardappelen toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de aardappelwedges aan één kant van een bakplaat met bakpapier, zodat er nog ruimte is voor de groenten. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Voeg de garnalen toe aan een kom samen met de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Roer goed door, zet apart en laat te marineren.
Halveer de courgette en de rode puntpaprika in de lentge. Leg beide naast de aardappelen op de bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster nog 10 - 15 minuten mee in de oven.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. Snijd de overige verse kruiden ook fijn. Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn, knoflook en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
Verhit, wanneer de aardappelen en groenten nog 10 minuten moeten bakken, de boter in een pan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bak de garnalen met marinade de laatste 1 - 2 minuten mee.
Serveer de courgette, aardappelwedges en puntpaprika over borden. Serveer de garnalen en steak ernaast. Garneer de garnalen en steak met de verse kruiden-knoflookolie en serveer met mayonaise erbij naar smaak.