Skip to main content
Gepaneerde zalmfilet met rozemarijnpuree

Gepaneerde zalmfilet met rozemarijnpuree

met appelsien-cranberrysaus en geroosterd amandelschaafsel

Stel je perfecte feestmaaltijd samen met onze speciale kerstselectie! Dit heerlijke hoofdgerecht is een van de vele recepten die je kunt combineren om je ideale feestmaaltijd te creëren. Bekijk alle opties in de categorie Kerst.

Allergenen:
Vis
Amandelnoten
Noten
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Pecannoten, Walnoten, Cashewnoten, Paranoten, Macadamianoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Pistachenoten)

½ stuk(s)

Sinaasappel

5 gram

Verse dille & bieslook

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

30 gram

[Plantaardige] boter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

50 ml

[Plantaardige] melk

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kJ)4279 kJ
Energie (kcal)1023 kcal
Vetten60.5 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers36 g
Vezels12.9 g
Eiwitten30.3 g
Zout1.9 g
Potassium1492.9 mg
Calcium107.3 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan
Ovenschaal
Kleine kom
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pot voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Pel de knoflookteen.
  • Kook de aardappelen met de knoflookteen 15 minuten. Giet daarna af en zet apart.
  • Rasp ondertussen de schil van de appelsien. Pers de appelsien uit. Snijd de dille en bieslook fijn.
Mengen
2
  • Meng in een kleine kom de panko met de appelsienrasp, de dille, de bieslook en de Midden-Oosterse kruidenmix.
  • Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie.
  • Bestrooi de bovenkant van de zalm met peper en zout en leg met de huid naar beneden in de ovenschaal.
  • Bedek met het pankomengsel en bak 10 - 13 minuten in de oven.
Amandelschaafsel roosteren
3
  • Voeg de melk, de mosterd, het rozemarijntakje en 2/3 van de boter toe aan een pot. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat op laag vuur pruttelen tot verder gebruik.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en houd apart.
Groenten voorbereiden
4
  • Snijd de wortel in lange dunne staafjes en snijd de ui in vieren.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de wortel en de ui 8 - 10 minuten. Schep halverwege om.
  • Blus af met het appelsiensap en roer de honing, de cranberry's en de overige boter erdoorheen.
Aardappelen stampen
5
  • Laat de saus 1 - 2 minuten indikken en haal dan van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep ondertussen de rozemarijn uit de melk en gooi de rozemarijn weg.
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de knoflook en de melk tot een gladde puree.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de zalm met de aardappelpuree en groenten.
  • Besprenkel met de appelsien-cranberrysaus en garneer met het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders