Supersimpele Spaanse hamburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Supersimpele Spaanse hamburger

Supersimpele Spaanse hamburger

met patatas bravas, aioli en tomatensalade

In dit recept serveer je de patatas bravas niet met de klassieke salsa brava maar met aioli. Een top combinatie als je het ons vraagt!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

0.99 tl

Paprikapoeder

0.24 tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

40 gram

Tomatentapenade

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

30 gram

Rucola en veldsla

125 gram

Rode kerstomaten

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1031 kcal
Energie (kJ)4313 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Hapjespan

Instructies

Patatas bravas bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelblokjes in de koekenpan met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1/4 tl gerookt paprikapoeder in 10 - 12 minuten knapperig (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje runderhamburger zonder aardappelblokjes en aioli. Deze kun je op een andere dag verwerken in een salade of een ander gerecht.

Hamburger bakken
2
  • Snijd de rode puntpaprika in smalle repen.
  • Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de runderburger, samen met de paprika, 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is (zie Tip).

Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 mensen kookt.

Salade maken
3
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Leg de cherrytomaten erop.
  • Besprenkel met de extra vierge olijfolie naar smaak en 1 tl witte wijnazijn per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de tomatentapenade.
  • Beleg de hamburgerbol met de runderburger, de gebakken puntpaprika en eventueel wat van de salade.
  • Leg de patatas bravas naast de salade en serveer met de aioli.