Stoemp met Koreaanse kruiden en sticky champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoemp met Koreaanse kruiden en sticky champignons

Stoemp met Koreaanse kruiden en sticky champignons

met paksoi en spiegelei

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Sesamzaad
•Soja
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paksoi

125 gram

Kastanjechampignons

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ bosje(s)

Lente-ui

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2607 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten69.1 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels12.5 g
Eiwitten19.7 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vezels, vitamine C, B6 en B11!

Groenten snijden
2

Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de champignons in schijfjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte toe en bak nog 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. 

Sticky champignons bakken
3

Haal de paksoi uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.

Stoemp maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Koreaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de paksoi door de stoemp.

Tip: Gebruik je liever (plantaardige) boter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Spiegelei bakken
5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel de stoemp over diepe borden. Schep de sticky champignons met saus eroverheen. Leg het spiegelei erbovenop en garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.