Skip to main content
Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm

3.2
(554)

Tijm en mosterd toch nog iets te heftig voor de kinderen? Voeg het dan alleen toe aan de borden van de volwassenen!

Tags:
Riche en protéines
Riche en fibres
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre

105 g

Boulettes de bœuf haché assaisonnées

½

Oignon rouge

2 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

35 g

Tomates séchées

125 g

Mâche

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

filet

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cc

Moutarde

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories879 kcal
Énergie (kJ)3677.7 kJ
Graisses45 g
Graisses saturées17 g
Glucides63 g
Fibres alimentaires12 g
Protéines41 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Poêle à bords hauts
Assiette

Instructions

1

Was de aardappelen (irene) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de gehaktballen
2

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak, als de roomboter heet is en niet meer sist, de gehaktballen eerst op hoog vuur rondom bruin en daarna 10 - 12 minuten op middelmatig vuur.

3

Snipper ondertussen de rode ui en ris de tijmblaadjes van de takjes. Bak de rode ui en de helft van de tijm meteen na het snijden met de gehaktballen mee.

4

Snijd de halfgedroogde tomaten klein en scheur de veldsla klein.

Voeg de veldsla toe
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg de mosterd, halfgedroogde tomaten en overige tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de veldsla toe.

Voeg eventueel een klontje roomboter toe
6

Maak de jus als volgt: bewaar de gehaktballen bij de stamppot en houd dit afgedekt warm. Schenk een scheutje kokend water of kookvocht van de aardappelen in de koekenpan en roer goed over de bodem van de pan. Voeg eventueel een extra klontje roomboter toe en bestrooi met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de jus over de stamppot en serveer met de gehaktballen.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes