Skip to main content
Tomatensoep met kaasstengels en basilicumcrème

Tomatensoep met kaasstengels en basilicumcrème

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, bleekselder en ui

4.3
(92)

Met onze verborgen-groentenrecepten kun jij maaltijden serveren die niet alleen vers en makkelijk te maken zijn, maar die stiekem boordevol groenten zitten die kinderen normaal naar de zijkant van hun bord duwen. Een stressvrij familiediner!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten, Gluten, Tarwe)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 ml

Basilicumcrème

25 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Laurierblad

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

½

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Mix van ui, wortel en bleekselder

(Bevat: Selderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3474 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten46.1 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers32.7 g
Vezels11.7 g
Eiwitten17.7 g
Zout4.3 g
Potassium366.7 mg
Calcium17 mg
Iron0.3 mg
Bakplaat met bakpapier
Soeppan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit.
  • Snijd het bladerdeeg in twee gelijke helften. Verdeel over de ene helft de geraspte belegen kaas en de tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de andere helft van het deeg erop en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm.
Kaasstengels maken
2
  • Pak een reep aan beide uiteinden vast en draai één uiteinde voorzichtig een paar keer om, zodat er een gedraaide kaasstengel ontstaat.
  • Leg de kaasstengels op een bakplaat met bakpapier en herhaal tot alle repen gedraaid zijn.
  • Bak de kaasstengels 13 - 15 minuten in de oven.
Bouillon bereiden
3
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snijd de tomaat en knoflook in grove stukken.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een soeppot op middelhoog vuur. Bak de knoflook en tomatenpuree 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en bak 2 minuten mee.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Vervang dan de bouillon door dezelfde hoeveelheid kokend water.

Soep koken
4
  • Roer de verse tomaat en de tomatenblokjes uit pak erdoorheen en kook 1 - 2 minuten verder.
  • Voeg de honing, de bouillon, het laurierblad en de Siciliaanse kruidenmix toe.
  • Meng goed en laat de soep 15 - 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Afmaken
5
  • Haal de soeppot van het vuur. Haal het laurierblad uit de pot.
  • Mix met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg eventueel meer water toe als je de soep wilt verdunnen.
  • Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.
  • Garneer met de basilicumcrème en de zure room.
  • Serveer met de kaasstengels.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders