Skip to main content
Smashed avocado toast op z'n Midden-Oosters

Smashed avocado toast op z'n Midden-Oosters

met feta, granaatappel en pistachenootjes

4.4
(182)

Smashed avocado toast - een must op iedere brunch. Deze variant versier je met heerlijke Midden-Oosterse specerijen en serveer je op een bruin broodje. Een feestelijk gerecht om je vingers bij af te likken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

1 stuk(s)

Avocado

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Granaatappel

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3919 kJ
Energie (kcal)937 kcal
Vetten68.6 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten51.8 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels17 g
Eiwitten20.8 g
Zout1.7 g
Potassium165 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het broodje open en besprenkel de snijkanten met de olijfolie.
  • Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en rooster 6 - 8 minuten in de oven.
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees met een vork in een kleine kom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft van de citroen in 4 partjes.
  • Voeg het citroensap en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe aan de avocado en meng goed. Breng goed op smaak met peper en zout.
3
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Hak de pistachenoten grof. Verkruimel de feta.
  • Meng in een kleine kom de citroenrasp met 1 el extra vierge olijfolie per persoon. 
4
  • Verdeel de toasts over de borden en beleg met smashed avocado.
  • Bestrooi de toasts met feta, granaatappelpitjes en gehakte pistachenoten. 
  • Besprenkel tot slot met de citroenolie en garneer met 1 citroenpartje per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders