Aan smaak geen gebrek met deze kipshoarma, onze slager heeft het vast voor je op smaak gebracht met onder andere piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. Samen met de makkelijke couscoussalade zet jij daardoor vliegensvlug een lekkere maaltijd op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Mayonaise
40 gram
Volkoren couscous
100 gram
Kipshoarma
2 stuk(s)
Volkoren pitabroodje
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Komkommer
5 leaves
Verse munt
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
50 gram
Gemengde sla
100 ml
Groentebouillon
½ ml
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een broodrooster om de pita's te verwarmen. • Bereid de bouillon. • Pers de knoflook of snijd fijn en meng door de mayonaise. • Doe de couscous in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.
• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar. • Bak ondertussen de pita's 3 – 4 minuten in de oven of verwarm ze in een broodrooster.
• Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de muntblaadjes en bladpeterselie grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout
• Verdeel de pita's over de borden. • Laat iedereen zelf de pita's vullen met de kipshoarma, de slamix en de knoflooksaus. • Serveer met de couscoussalade.