Skip to main content
Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst
Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst

Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst

Met een mosterd-dille-yoghurtsaus

3.2
(3,3 k)

Gewone yoghurt schift als je dit verwarmt, maar Griekse en Turkse yoghurt schiften niet en kun je dus wel verwarmen. Hierdoor kun je er heerlijke sauzen van maken! In de yoghurtsaus verwerk je verse dille. Weetje: in Duitsland is het een oud gebruik dat bruiden dille in de schoen dragen. Dit zou geluk brengen.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Poisson
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

2 brin(s)

Aneth frais

(Peut contenir : Céleri)

85 g

Riz cargo

200 g

Carotte

1

Filet d'églefin

(Contient: Poisson)

3 cs

Lebné

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

500 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

½ cs

Huile d'olive

½ cc

Moutarde

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)687 kcal
Énergie (kJ)2874.4 kJ
Graisses26 g
dont saturés13 g
Glucides79 g
Fibres7 g
Protéines31 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Poêle

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Kook 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rijst. Snijd de dille fijn.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd het groen van de bospeen, maar laat nog een klein stukje zitten.
3

Was ondertussen de bospeen grondig. Snijd het groen van de bospeen, maar laat nog een klein stukje zitten. Halveer grote bospenen. Kook 10 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af.

4

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de bospeen nog 5 minuten in de koekenpan op middelmatig vuur.

Bak de schelvis 2 minuten aan elke kant.
5

Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan en bak de schelvis 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur

Kook de yoghurt met mosterd zachtjes.
6

Breng in een van de pannen met deksel de yoghurt met de mosterd zachtjes aan de kook. Voeg de helft van de dille toe en roer door.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de schelvis, peen en rijst over de borden. Serveer met de warme mosterd-dille-yoghurtsaus en garneer met de overige dille.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes