Scandinavische salade met koolvis
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Scandinavische salade met koolvis

Scandinavische salade met koolvis

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen

Het visvlees van koolvis is iets zachter dan dat van de meeste witvissoorten. Koolvis heeft bovendien een rijke vissmaak en bevat veel eiwitten, vitamine D, vitamine B en selenium.

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Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse dille

¼ stuk(s)

Ui

½ head

Lollo biondo

1 stuk(s)

Koolvis

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

3 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

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Voedingswaarden

Energie (kcal)550 kcal
Energie (kJ)2301 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers7 g
Vezels11.2 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Cuire les pommes de terre
1

Épluchez ou lavez soigneusement les pommes de terre et coupez-les en quartiers. Faites chauffer l’huile d’olive dans la sauteuse et faites-y cuire les pommes de terre 25 à 35 minutes à feu moyen-vif et à couvert. Retirez le couvercle après 20 minutes. Remuez régulièrement, puis salez et poivrez.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Couper
2

Coupez les radis en fines rondelles et le concombre en rondelles. Hachez grossièrement l’aneth. Émincez l’oignon et la lollo bionda.

Préparer la salade
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en mélangeant le vinaigre de vin blanc, le miel, l’huile d’olive vierge extra et ½ cc de moutarde par personne. Salez et poivrez. Mélangez ensuite les radis, le concombre, l’oignon, la lollo bionda et l’aneth à la vinaigrette.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de koolvis.

Badigeonner le filet de colin
4

Épongez le filet de colin avec l’essuie-tout. À la main ou au pinceau, badigeonnez le filet de colin des deux côtés avec le reste de moutarde. Salez et poivrez.

Cuire le filet de colin
5

Faites chauffer le beurre dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y cuire le filet de colin 5 à 6 minutes ou jusqu'à ce qu'il soit bien cuit. Salez et poivrez à votre goût.

Servir
6

Servez la salade sur les assiettes. Mélangez-la aux pommes de terre sautées et disposez le filet de colin à la moutarde par-dessus.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.