Skip to main content
Mexicaanse quinoasalade met tacochips
Mexicaanse quinoasalade met tacochips

Mexicaanse quinoasalade met tacochips

Met zoete mais, rode peper en limoensaus

Voor dit gerecht maak je zelf tacochips door kant-en-klare tacoschelpen te bestrooien met komijn en knapperig te bakken in de oven. De warme smaak van het paprikapoeder en de pittige komijn geven deze quinoasalade een Mexicaans tintje.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode paprika

½ jar

Mais

75 gram

Quinoa

1.5 tl

Gemalen komijnzaad

1.5 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Tacoschelpen

¼ stuk(s)

Limoen

50 ml

Magere yoghurt

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

150 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2594 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels14 g
Eiwitten21 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Wok
Kleine kom
Rasp

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 190 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in dunne repen. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Quinoa koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de quinoa, 1 tl komijn per persoon en de helft van het paprikapoeder al roerend 30 seconden op hoog vuur (zie tip). Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Tacochips maken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika en mais toe en bak al roerend 6 – 8 minuten. Besprenkel ondertussen de tacoschelpen met de zonnebloemolie en bestrooi met de overige komijn. Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten.

Limoensaus
4

Breng de tacoschelpen op smaak met zout. Rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de yoghurt met ½ tl limoenrasp per persoon en het overige paprikapoeder. Voeg naar smaak limoensap, peper en zout toe. Breek de tacoschelpen tot chips.

Op smaak brengen
5

Scheur de spinazie klein en voeg het grootste deel van de spinazie (eventueel in delen) en de quinoa toe aan de wok of hapjespan. Laat de spinazie al roerend slinken. Meng er 1 el van de yoghurtsaus per persoon door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de overige spinazie door de warme salade en verdeel over de borden. Garneer de salade met de overige yoghurtsaus en bestrooi met de tacochips.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes