Skip to main content
Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten

Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten

Met roomkaas die gekruid is met ras el hanout en peterselie

3.6
(588)

De parelcouscous krijgt een romige smaak door de kruidenroomkaas. Deze kaas hebben we speciaal voor jou bedacht en gemaakt. In de kaas zit onder andere peterselie en ras el hanout kruiden verwerkt. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel en betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Fruits à coque
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Échalote

250 g

Courge butternut

10 g

Noisettes

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Graines de sésame, Arachides)

85 g

Couscous perlé

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

25 g

Fromage frais aux herbes

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

200 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

à votre convenance

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories608 kcal
Énergie (kJ)2543.9 kJ
Graisses20 g
Graisses saturées8 g
Glucides70 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines16 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Poêle avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Snipper de sjalot. Schil de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin.

2

Voeg zodra de bouillon kookt de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 – 9 minuten op middelmatig vuur.

4

Voeg vervolgens de parelcouscous en kruidenroomkaas toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes