
De parelcouscous krijgt een romige smaak door de kruidenroomkaas. Deze kaas hebben we speciaal voor jou bedacht en gemaakt. In de kaas zit onder andere peterselie en ras el hanout kruiden verwerkt. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel en betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’.
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
½
Échalote
250 g
Courge butternut
10 g
Noisettes
(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Graines de sésame, Arachides)
85 g
Couscous perlé
(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
25 g
Fromage frais aux herbes
(Contient: Lait (contient du lactose))
200 ml
Bouillon de légumes
½ cs
Huile d'olive
à votre convenance
Huile d'olive vierge extra
à votre convenance
Poivre et sel

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Snipper de sjalot. Schil de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin.
Voeg zodra de bouillon kookt de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 – 9 minuten op middelmatig vuur.

Voeg vervolgens de parelcouscous en kruidenroomkaas toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.