Skip to main content
Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s
Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s

Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s

À l’avocat et au navet

Een kleurrijke kom met knapperige meiraap en bijzondere ingre- diënten, zoals sesamzaad en ui. Niet gele ui, maar een roze! Geserveerd met romige avocado en knapperige gezouten pinda’s.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Meiraap

65 gram

Pandanrijst

7 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

100 gram

Groentemix

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Avocado

10 gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2912 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels11 g
Eiwitten14 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Breng 175 ml water per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de rijst. Snijd de roze ui in halve ringen. Schil de meiraap en schaaf of snijd in dunne plakken.

2

Kook de pandanrijst in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat iets afkoelen met de deksel op de pan. Hierdoor wordt de rijst extra plakkerig.

3

Meng ondertussen in een kom de roze ui met witte wijnazijn, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en voeg de groentemix met rode kool en sojasaus toe en roerbak 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

6

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd de avocado in plakken.

7

Verdeel de rijst over diepe kommen. Serveer de roze ui, meiraap, gebakken groenten en avocado op de rijst. Garneer met het sesamzaad en de gezouten pinda’s.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders