Risotto van orzo met paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto van orzo met paddenstoelen

Risotto van orzo met paddenstoelen

Met kruidenkaas en verse basilicum

Bij risotto denk je misschien niet meteen aan snel, maar dat is dit recept wel. Je maakt het vandaag namelijk met orzo, een pastasoort in de vorm van rijst. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel het smeuïge dat je van risotto gewend bent. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

2 stuk(s)

Bosui

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2561 kJ
Energie (kcal)612 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers5 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Fruiten
2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Pitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Risotto afmaken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 – 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.