Skip to main content
Regenboogkrieltjes met gebakken maïskolf en geitenkaassalade
Regenboogkrieltjes met gebakken maïskolf en geitenkaassalade

Regenboogkrieltjes met gebakken maïskolf en geitenkaassalade

De geitenkaas warm je op in de oven!

3.5
(1,2 k)

Regenboogkrieltjes heten zo, omdat de aardappeltjes verschillende kleuren hebben. Het is een mix van verschillende aardappelrassen, zoals de rode manitou en de gelige silvana. Krieltjes worden ook wel “pommes parisienne” genoemd. Deze verschillen echter wel van de krieltjes in dit gerecht: ze worden namelijk uit een grotere aardappel geschept met een speciaal rond lepeltje.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Grenailles arc-en-ciel

10 g

Graines de tournesol

(Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

1

Épi de maïs

⅕ pièce(s)

Salade romaine

Concombre

50 g

Fromage de chèvre frais

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cc

Vinaigre de vin blanc

½ cc

Miel

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories795 kcal
Énergie (kJ)3326.3 kJ
Graisses37 g
Graisses saturées13 g
Glucides92 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines19 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Couvercle
Poêle à bords hauts
Bol à salade
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de krieltjes.
2

Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden.Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege peper en zout toe.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de maïskolf op middelhoog vuur.
4

Verwijder de bladeren van de maïskolf. Verhit de overige olijfolie in de koekenpan met deksel en bak de maïskolf, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Draai regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Voeg in de laatste minuut de roomboter toe aan de pan en laat smelten.

5

Snijd ondertussen de romaine sla klein. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Meng de sla en komkommer in een saladekom. Voeg de zonnebloempitten toe.

Verwarm de geitenkaasjes in de oven.
6

Leg de geitenkaasjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

7

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout en voeg toe aan de saladekom.

Verdeel het gerecht over de borden.
8

Verdeel de salade en de geitenkaasjes over de borden. Serveer met de krieltjes en gebakken maïskolf.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes