Skip to main content
Quinoa met geroosterde gele biet
Quinoa met geroosterde gele biet

Quinoa met geroosterde gele biet

Met verse geitenkaas, avocado en walnoten

Gele biet is minder bekend dan zijn rode broertje en wat milder en frisser van smaak. Door de biet te roosteren karameliseren de suikers waardoor hij lekker zoet wordt. Omdat je de biet in dit recept in dunne halve plakjes snijdt, kun je de schil er gerust aan laten zitten. Dat scheelt weer tijd!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gele biet

70 gram

Quinoa

½ stuk(s)

Sjalot

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

¼ tl

Gemalen komijnzaad

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)4029 kJ
Energie (kcal)963 kcal
Vetten66 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels13 g
Eiwitten25 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

biet
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Was de gele biet grondig en snijd in dunne halve plakken van maximaal ½ cm. Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 14 – 18 minuten in de oven.

koken
2

Verhit ondertussen de pan met deksel op middelhoog vuur en bak de quinoa, zonder olie, al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

snijden
3

Snipper ondertussen de sjalot en scheur de spinazie klein. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de verse geitenkaas. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

mengen
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de honing, de mosterd en de gemalen komijn tot een dressing. Roer er de sjalot door en breng op smaak met peper en zout. Voeg 2/3 van de spinazie toe aan de quinoa in de pan met deksel, schep goed om en verhit nog 2 minuten op middellaag vuur, of tot de spinazie slinkt.

helemaal
5

Voeg het quinoa-spinaziemengsel toe aan de saladekom en meng goed met de dressing. Roer er vervolgens de helft van de geroosterde plakjes biet, de helft van de avocado, de helft van de geitenkaas en de overige spinazie door.

serveren
6

Verdeel de quinoasalade over de borden en garneer met de overige geroosterde biet, de overige avocado en de overige geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus