topBanner
Quiche met aubergine en tomaat

Quiche met aubergine en tomaat

met tomatensalade en Italiaanse kaas

Lees meer

Waar of niet waar? De Italiaanse benaming voor aubergine beschrijft deze groente (technisch een vrucht) als ongezonde appel. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:MakkelijkVeggieToegankelijk
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bol(len)

Aubergine

4 bol(len)

Tomaat

10 gram

Vers basilicum

2 bol(len)

Ei

(BevatEi)

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ bol(len)

Quichedeeg

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4125 kJ
Energie (kcal)986 kcal
Vetten72.0 g
waarvan verzadigd30.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de helft van tomaat in plakken en de andere helft in blokjes. Ris de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.

3

Kluts de eieren in een kom en voeg de slagroom, de gedroogde Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum en de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout.

4

Bedek een quichevorm of ovenschaal met bakpapier en bekleed deze met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Druk het quichedeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de blokjes aubergine over het quichedeeg en giet het eimengsel eroverheen. Dek de quiche af met de plakjes tomaat en de overige geraspte Italiaanse kaas. Bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.

5

Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamico azijn. Voeg het overige basilicum en de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de quiche over de borden en serveer de tomatensalade ernaast.