Skip to main content
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden

Nieuw ingrediënt in je box! Dit houtskool streetfood-broodje is lichtzoet van smaak en een echte eye-catcher op je bord.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Sesamzaad
Tarwe
Soja
Gluten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Tarwe, Soja, Gluten)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

1 stuk(s)

Zwart streetfoodbroodje

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Limoen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1.5 tl

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4944 kJ
Energie (kcal)1182 kcal
Vetten74.7 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels16.1 g
Eiwitten38.5 g
Zout4.6 g
Potassium1108.3 mg
Calcium44.4 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Large Frying Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in wedges.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges 15 - 18 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Aardappelwedges bakken
2
  • Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de helft van de Koreaanse kruidenmix en schep goed om.
  • Leg het zwarte streetfoodbroodje ernaast en bak 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de puntpaprika in dunne reepjes.
Burger bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ui toe en bak nog 5 minuten. Draai regelmatig om.
  • Verdeel de kaas over de burger en dek de pan af met het deksel. Laat de kaas 1 - 2 minuten smelten op middellaag vuur.
Snijden
4
  • Snijd de limoen in 4 partjes en pers het sap van 1 limoenpartje per persoon uit boven een saladekom.
  • Voeg de wittewijnazijn, 2/3 van de sojasaus en de helft van de mayonaise toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de verse kruiden grof en hak de pinda's grof.
Koolsla maken
5
  • Bewaar wat van de rode kool, witte kool en wortel apart om later te gebruiken.
  • Voeg de overige rode kool, witte kool en wortel toe aan de saladekom. Voeg de puntpaprika, verse kruiden en pinda's toe. Schep goed door de dressing heen.
  • Meng in een kleine kom de sesamolie met de overige: sojasaus, mayonaise en Koreaanse kruidenmix.
Serveren
6
  • Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de helft van de sesammayonaise.
  • Leg de burger, bewaarde rode kool, witte kool en wortel en de gebakken ui erop.
  • Serveer met de koolsla, aardappelwedges, de overige sesammayonaise en limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders