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Zoetzure kip in paprika-tomatensaus
Zoetzure kip in paprika-tomatensaus

Zoetzure kip in paprika-tomatensaus

met zilvervliesrijst, bosui en mangochutney

3.9
(1,4K)

Gele, rode en oranje paprika's bevatten alle drie meer vitamine C dan groene. Maar waarmee wint de groene? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Caloriebewust

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

50 gram

Mangochutney

0.68 stuk(s)

Lente-ui

70 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2706 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers38 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Cuire le poulet
1

Faites chauffer 1/2 cs d’huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse. Faites cuire les morceaux de poulet 5 à 6 minutes. Réservez-les hors de la poêle. Ils ne doivent pas être tout à fait cuits à ce stade.

Préparer la sauce
2

Pendant ce temps, émincez l’oignon. Taillez le poivron en morceaux. Émincez ou écrasez l’ail. Faites à nouveau chauffer la même poêle et faites revenir l’oignon, l’ail et le paprika 3 à 4 minutes. Ajoutez ensuite les tomates cerises en boîte et le chutney de mangue ainsi que 1/2 cs de vinaigre balsamique blanc et 25 ml d’eau par personne. Mélangez bien, baissez le feu sur doux, couvrez et laissez la sauce mijoter 20 minutes.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!

Couper les oignons nouveaux
3

Dans la casserole, portez une bonne quantité d’eau et une pincée de sel à ébullition pour le riz. Taillez les oignons nouveaux de biais en fines rondelles.

Cuire le riz
4

Faites cuire le riz 20 minutes à couvert. Égouttez-le, puis terminez la cuisson à couvert hors du feu.

Apprêter la sauce
5

Remettez le poulet dans la sauce et faites chauffer le tout 5 minutes de plus. Salez et poivrez la sauce.

Tip: Je kunt de saus ook met een staafmixer pureren voor een glad resultaat. Voeg de de kip dan pas na het pureren toe.

Servir
6

Servez le riz. Disposez le poulet et sa sauce aigre-douce par-dessus et garnissez le tout avec les oignons nouveaux.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout, extra veel vezels en een grote boost vitamine C? Lekker in balans dus!

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