HelloFresh
Platbroodpizza bianco met witlof en ham

Platbroodpizza bianco met witlof en ham

met oude kaas en rucola

Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

4 stuks

Witlof

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Nootmuskaat

150 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

4 plakje

Achterham

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 el

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3169 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels9 g
Eiwitten34 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Rasp
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de ham in kleine vierkante stukjes.

2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 3 – 4 minuten, zodat het een beetje zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el honing per persoon toe. Roerbak nog 3 – 4 minuten. Rasp ondertussen naar wens een deel van de nootmuskaat.

3

Meng de zure room samen met de geraspte kaas in een kleine kom. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de nootmuskaat toe.

4

Besmeer de platbroden met de kaasroomsaus en bestrooi met de rode ui. Bak de pizza's 2 – 3 minuten in de oven.

5

Verdeel het gekaramelliseerde witlof en de ham over de platbroodpizza's en bak nog 2 – 3 minuten in de oven.

6

Garneer de pizza's met de rucola en serveer.