Skip to main content
Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat

Met onze verborgen-groentenrecepten kun jij maaltijden serveren die niet alleen vers en makkelijk te maken zijn, maar die stiekem boordevol groenten zitten die kinderen normaal naar de zijkant van hun bord duwen. Een stressvrij familiediner!

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Fibermaxxing
Allergenen:
Gluten
Haver
Soja
Tarwe
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

5 stuk(s)

Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Gluten, Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Selderij, Mosterd)

250 gram

Aardappelen

100 gram

Passata

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2481 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten74.4 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels20.3 g
Eiwitten21.8 g
Zout3.3 g
Potassium1183 mg
Calcium19 mg
Iron1.4 mg
Pan
Aluminiumfolie
Hapjespan
Staafmixer
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Voeg de aardappelen toe aan een pot samen met de voorgesneden groenten.
  • Zet onder een laag water en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook in 10 minuten gaar. 
  • Bewaar minstens 30 ml kookvocht per persoon, giet af en laat uitstomen.
Snijden
2
  • Snijd de puntpaprika in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de puntpaprika samen met de plantaardige gehaktballetjes 4 minuten.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie. Blus de pan af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Voeg de helft van de Siciliaanse kruiden toe en bak 1 minuut.
Saus maken
3
  • Voeg de passata, honing en het bewaarde kookvocht toe.
  • Roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken tot dat de puntpaprika zacht is. 
  • Gebruik een staafmixer om het geheel tot een gladde saus te mixen. Houd warm op laag vuur.
Aardappelen stampen
4
  • Stamp de aardappelen en groenten, een klontje boter en een scheutje melk of kookvocht naar smaak met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg de mosterd en de overige Siciliaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
5
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Roer de plantaardige gehaktballetjes door de tomatensaus en verwarm 1 minuut.
  • Voeg de helft van het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de stoemp over de borden.
  • Serveer de balletjes met de saus erbovenop.
  • Garneer met het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders