
Een leuke combinatie vandaag op je bord - een Italiaans gerecht met Libanees flatbread! Door de korte oventijd zet jij deze flatbreadpizza's zo op tafel.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
65 gram
Kastanjechampignons
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
2 stuk(s)
Libanees flatbread
(Bevat: Tarwe)
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne schijfjes.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grillpan of gewone pan op middelhoog vuur en bak de courgette in 2 minuten per kant goudbruin.

Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Verlaag het vuur en voeg de passata, zwarte balsamicoazijn en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Laat 4 - 6 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Leg het flatbread op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de overige Italiaanse kruiden, de drie kazen en de walnootstukjes (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee garneren.

Bak de flatbreadpizza’s 7 - 8 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren (zie Tip).
Tip: Heeft je oven niet genoeg ruimte om alle pizza’s tegelijk te bakken? Beleg en bak ze dan in delen. Je kunt ook alvast de ene pizza eten terwijl de andere in de oven zit.

Verdeel de flatbreadpizza’s over de borden.