topBanner
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

met basmatirijst, paprika en spinazie

Lees meer

De kabeljauw in jouw box is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst. Vandaar ook dat deze vis het duurzame MSC-keurmerk heeft.

Labels:Balans
Allergenen:SelderijMosterdVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Paprika

1 stuks

Wortel

2 cm

Verse gember

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

150 g

Basmatirijst

200 g

Spinazie

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2555 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snjid de wortel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes. Rasp de gember fijn.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, 1/4 van de rode peper per persoon en de gember 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de wortel en de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Weeg 75 g rijst per persoon af, voeg toe aan de pan en schep goed om.

3

Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 – 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn.

6

Verdeel de rijst en de vis over de borden.