Patatas bravas met rundermerguezworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Met geroosterde Turkse pepers en aïoli

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus, kruidige merquezworstjes en geroosterde Turkse groene pepers met ruim zout. De bereidingswijze van deze milde pepers is afgeleid van pimentos de padron, ook een bekend tapasgerecht.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Soja
Mosterd
Selderij
Eieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

1.5 tl

Paprikapoeder

5 stuk(s)

Turkse groene peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Passata

2 stuk(s)

Rundermerguez

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)

1 el

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd, Gluten Kan bevatten Weekdieren, Schaaldieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Selderij, Lupine, Vis, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3489 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels11 g
Eiwitten9 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen (Nicola) en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Pepers in de oven
2

Leg de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met pepers in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om.

Snijden
3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, schenk de tomatenpassata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

Merguez bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.

Serveren
6

Verdeel de Turkse zoute pepers en de merguezworstjes over de borden. Serveer met de patatas bravas, pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli.