Pastabowl met chorizo en olijven
met puntpaprika en cherrytomaten
Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kan eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
75 gram
Chorizoblokjes
180 gram
Penne
20 gram
Leccino olijven
½ zakje(s)
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Paprikapesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)
40 gram
Roomkaas
250 gram
Rode kerstomaten
1.5 stuk(s)
Rode puntpaprika
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
⅕ stuk(s)
Groentebouillonblokje
Benodigdheden
Instructies
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
- Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
- Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
- Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit de koekenpan van de chorizo opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 2 - 3 minuten.
- Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak nog 2 minuten.
- Halveer de cherrytomaten en de olijven.
- Meng de roomkaas en een scheutje kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over kommen of diepe borden.
- Garneer met de gebakken paprika, chorizo, cherrytomaten, olijven en de paprikapesto.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit. Hier een extra vitamine E boost door de paprikapesto.