Skip to main content
Panzanella met gebakken kabeljauw
Panzanella met gebakken kabeljauw

Panzanella met gebakken kabeljauw

Een klassieke Italiaanse salade van brood en tomaat

3.9
(1K)

Panzanella is een Toscaanse broodsalade die van oudsher werd gemaakt om oud brood en andere restjes op te maken. Stevig brood of croutons geven het beste resultaat. Belangrijk in een panzanella is dat je kiest voor extra vierge olijfolie van goede kwaliteit. Dan smaakt dit gerecht als een zomer in Toscane. Buon appetito!

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Vis
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Vleestomaat

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet met huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

¼ tl

Mosterd

½ tl

Suiker

1 el

Rodewijnazijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten4 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan

Instructies

Tomaat
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de rode cherrytomaten, snijd de pruimtomaat en de tomaat in blokjes en snijd de vleestomaat over de breedte in plakken. Leg de tomaten in een vergiet, bestrooi met een flinke snuf zout, meng en laat minimaal 10 minuten intrekken. Spoel ze niet af.

croutons
2

Snijd ondertussen de witte ciabatta in blokjes van ongeveer 11/2 cm. Meng de blokjes in een kom met 11/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 – 8 minuten in de oven, of tot de croutons goudbruin zijn.

dressing
3

Snipper ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk en pers de knoflook of snijd fijn. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof. Meng de sjalot, de knoflook, de mosterd, de suiker en de witte- of rodewijnazijn in een grote saladekom.

mengen
4

Voeg de tomaten en de gescheurde basilicum toe aan de saladekom en roer goed door. Schep het grootste deel van de croutons en de extra vierge olijfolie erdoor. Laat even staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

bakken
5

Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilet 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

slaalde
6

Meng nu ook de overige croutons door de tomaten en verdeel de panzanella over de borden. Garneer met de overige basilicum en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer met de gebakken kabeljauwfilet.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders