Skip to main content
Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella
Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella

Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes

4.4
(62)

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

150 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Orecchiette

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

100 gram

Broccoliroosjes

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Pesto genovese

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

50 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

30 ml

[Plantaardige] melk

1.5 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1500 kcal
Energie (kJ)6278 kJ
Vetten92.2 g
waarvan verzadigd33.9 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers13 g
Vezels13.2 g
Eiwitten64.3 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Vergiet

Instructies

Gehaktbrood maken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Meng in een kom het gehakt met 30 ml melk per persoon, de panko, de Siciliaanse kruiden, de ui, de helft van de knoflook, de helft van het basilicum en een snuifje zout. Rol het gehakt uit, plaats de mozzarellabol in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.
Snijden
2
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel met een flinke snuif zout voor de orecchiette.
  • Smeer het gehaktbrood in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 35 minuten in de oven.
  • Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes.
Paprika stoven
3
  • Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar in de pot met deksel.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel. Stoof de paprika met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, afgedekt, in 10 – 12 minuten zacht.
Broccoliroosjes bakken
4
  • Meng de broccoliroosjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met het gehaktbrood.
Pasta afmaken
5
  • Giet de orecchiette af in een vergiet en stort terug in de pot.
  • Voeg de pesto, de room en de helft van de Italiaanse kaas toe en verwarm het geheel nog 4 – 5 minuten op laag vuur.
Serveren
6
  • Schep de orecchiette in een diep bord.
  • Leg het gehaktbrood op een schaal of plank en garneer met de overige Italiaanse kaas.
  • Serveer de broccoliroosjes in een mooie schaal.
  • Garneer de paprika met het overige basilicum.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders