Oranje soep met spinazie-kaasbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oranje soep met spinazie-kaasbroodje

Oranje soep met spinazie-kaasbroodje

Een broodje met spinazie en kaas? Dat klinkt misschien raar, maar het is hartstikke lekker! Onze bakkerij heeft tijdens het broodbakken kaas en spinazie gebruikt. De spinazie zorgt ervoor dat er extra veel ijzer (waar je sterk van wordt!) in dit broodje zit. Help jij mee in de keuken? Bestrooi dan het broodje met extra kaas. Yummy!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

100 gram

Vastkokende aardappelen

¼

Perssinaasappel

300 gram

Wortel

1

Spinazie-kaasbroodje

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)703 kcal
Energie (kJ)2941 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon.

2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (milva) en snijd in blokjes van 1 cm. Pers het sap van de sinaasappel uit.

Bak de groenten.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en peen toe en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 400 ml kokende water per persoon en het sap van de sinaasappel toe en breng afgedekt aan de kook. Kook de soep 15 minuten of totdat de peen zacht is.

Bestrooi het broodje met de helft van de oude kaas.
4

Snijd ondertussen het spinazie-kaasbroodje open en bestrooi extra met de helft van de oude kaas. Bak het broodje 6 – 8 minuten in de oven.

Pureer de soep.
5

Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige water toe als je de soep vloeibaarder wilt maken.

Garneer de soep met de overige oude kaas.
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige oude kaas. Serveer met het spinazie-kaasbroodje.