Skip to main content
Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Op smaak gemaakt met sereh en limoensap

3.7
(1,2 k)

Deze rijkgevulde maaltijdsoep vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken. Gedroogd citroengras, sereh genoemd, is een kruid dat veel in Azië wordt gebruikt gebruikt en smaakt naar limoen. Dit zorgt voor een frisse smaak. Weetje: er bestaan heel veel verschillende noedels. Kijk op ons blog voor een uitgebreid overzicht.

Allergènes:
Œuf
Gluten
Soja

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

150 g

Champignons

50 g

Mini-épis de maïs

¼

Citron vert

150 ml

Lait de coco

2

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

½ cc

Citronnelle moulue

70 g

Nouilles

(Contient: Gluten)

½ sachet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

300 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile de tournesol

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories690 kcal
Énergie (kJ)2887 kJ
Graisses35 g
Graisses saturées22 g
Glucides64 g
Fibres alimentaires8 g
Protéines28 g

Ustensiles

Wok avec couvercle
Couvercle
Casserole

Instructions

Snijd de babymais in plakken.
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel klein. Snijd de babymais in plakken. Pers het sap van de limoen uit.

2

Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Roerbak de groente.
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en babymais toe en roerbak 1 minuut.

4

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staan in een steelpan of kleine pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Voeg de noedels toe aan de soep.
5

Voeg de kokosmelk, citroengras en bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Verdeel de soep over de soepkommen en serveer het ei op de soep.
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer deze op de soep.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes