Deze rijkgevulde maaltijdsoep vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken. Gedroogd citroengras, sereh genoemd, is een kruid dat veel in Azië wordt gebruikt gebruikt en smaakt naar limoen. Dit zorgt voor een frisse smaak. Weetje: er bestaan heel veel verschillende noedels. Kijk op ons blog voor een uitgebreid overzicht.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
¼ cm
Gingembre frais
¼
Piment rouge
150 g
Champignons
50 g
Mini-épis de maïs
¼
Citron vert
150 ml
Lait de coco
2
Œuf de poule
½ cc
Citronnelle moulue
70 g
Nouilles
½ sachet(s)
Sauce soja
300 ml
Bouillon de légumes
½ cs
Huile de tournesol
à votre goût
Poivre et sel
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel klein. Snijd de babymais in plakken. Pers het sap van de limoen uit.
Roer de kokosmelk goed door (zie tip).
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en babymais toe en roerbak 1 minuut.
Zorg ondertussen dat het ei net onder water staan in een steelpan of kleine pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.
Voeg de kokosmelk, citroengras en bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.
Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer deze op de soep.