Skip to main content
Ontbijtcake met banaan

Ontbijtcake met banaan

en walnoten

3.8
(60)

Een gezonde variant op de klassieke verjaardagscake

:
Ei
Noten
Gluten
Zwaveldioxide en sulfiet

40 minuten

2 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Ei

()

25 gram

Walnoten

( )

50 gram

Havermout

()

20 gram

Gele rozijnen

()

2 tl

Gemalen kaneel

10 gram

Lijnzaad

()

1 stuk(s)

Honing

snufje

Zout

Energie (kJ)1946 kJ
Energie (kcal)465 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten60 g
Vezels7 g
Eiwitten14 g

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de eieren.
2

Prak de bananen in een kom. Voeg de eieren toe en mix met een garde of mixer in ongeveer 1 minuut tot een luchtig beslag.

3

Verkruimel vervolgens de walnoten. Voeg de walnoten, havermout, rozijnen, kaneel, lijnzaad, de helft van de honing en een snufje zout toe aan het beslag en roer door.

Schenk het beslag in een cakevorm.
4

Schenk het beslag in een kleine ovenschaal of cakevorm met bakpapier en bak de ontbijtcake in 25 - 30 minuten goudbruin in de oven. Test of de ontbijtcake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt dan is de ontbijtcake gaar. Haal de cake uit de vorm en besprenkel met de overige honing.