Quel plaisir de préparer des recettes sucrées en bonne compagnie ! Cakes, gâteaux ou biscuits… avec nos recettes, rien de plus simple ! Chaque semaine, nous vous en proposons une nouvelle facile et rapide à réaliser avec une préparation pour gâteau et des ingrédients frais.
Vous préparez cette semaine un délicieux carrot cake, très simple à réaliser. Vous le nappez de fromage frais, comme il se doit. Accompagnez-le d’une tasse de Slow Coffee et savourez l’instant !
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
160 g
Beurre
(Contient: Milk)
4 pièce(s)
Carotte
200 g
Sucre cristallisé
(Peut contenir: Glutenhaltiges Getreide)
4 pièce(s)
Œuf
200 g
Farine de blé
(Contient: Hvede Peut contenir: Glutenhaltiges Getreide)
0.7 sachet(s)
Levure chimique
(Contient: Hvede Peut contenir: Uova, Glutenhaltiges Getreide, Lupine, Latte, Soja)
1.5 cc
Cannelle en poudre
100 g
Sucre glace
(Peut contenir: Latte, Uova, Soja, Glutenhaltiges Getreide, Schalenfrüchte)
50 g
Fromage frais
(Contient: Milk)
0.05 cc
Sel
Haal de roomboter uit de koelkast. Weeg 160 gram af, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht). Rasp de wortel grof. Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
Meng in een grote kom de roomboter, de kristalsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor. Houd een lepel wortel opzij om in stap 4 mee te garneren. Voeg de overige geraspte wortel toe aan de grote kom en spatel door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige geraspte wortel.