Skip to main content
Verse makreel met knapperige aardappelpuree
Verse makreel met knapperige aardappelpuree

Verse makreel met knapperige aardappelpuree

Met kappertjes, sjalot en gepofte tomaat

Makreel kun je op verschillende manieren eten, zo zit hij vaak gerookt in de box. Maar vandaag staat er verse makreel op het menu, die je op de huid bakt. De aardappelpuree die je erbij eet, breng je op smaak met kappertjes en sjalot. Extra lekker maak je de puree door hem in de oven te bakken, zo krijgt hij een krokant korstje. Bij het serveren leg je de makreel met de huid naar boven op de puree, zodat hij knapperig blijft.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

20 gram

Kappertjes

2 stuk(s)

Tomaat

2 el

Biologische crème fraîche

100 gram

Verse makreelfilet met huid

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4000 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten65 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Keukenpapier
Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en deppen
2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de kappertjes grof. Halveer de tomaten en meng ze in een kom met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Dep de makreelfilet droog met keukenpapier

Puree maken
3

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Roer er de crème fraîche, sjalot, kappertjes, mosterd en roomboter door. Breng op smaak met zout en flink wat peper. Vet een ovenschaal in met wat olie of roomboter en schep de puree erin. Zet de ovenschaal op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier.

Tomaat en puree bakken
4

Leg de tomaten met de snijkant naar boven op de linkerkant van dezelfde bakplaat met bakpapier. Bak de puree en de tomaten 14 – 18 minuten in de oven, of tot de bovenkant van de aardappelpuree bruin kleurt en de tomaten gaar zijn.

Makreel bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de makreelfilet 2 minuten op het vel. Druk met een spatel af en toe tegen de bodem van de pan. Verlaag het vuur en bak de makreel nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de makreel met de velkant naar boven op de puree en serveer met de gegrilde tomaten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen