Luxe hamburger met bloemkool-truffelspread
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe hamburger met bloemkool-truffelspread

Luxe hamburger met bloemkool-truffelspread

met portobello, parmezaan-truffelfrietjes en salade

Aujourd'hui, vous servez ce délicieux burger avec des frites saupoudrées de fromage râpé et arrosées d'huile d'olive vierge extra parfumée à la truffe.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Bloemkool-truffeldip

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Dunne frieten

2 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

80 gram

Portobello

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Briochebroodje

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1040 kcal
Energie (kJ)4353 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers10 g
Vezels11.8 g
Eiwitten49 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de parmigiano reggiano.

Bakken
2

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de briochebroodjes 2 minuten voor de frieten klaar zijn naast de frieten en bak 2 minuten mee.

Portobello bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello's rondom bruin in 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder. Zet vervolgens het vuur uit en houd afgedekt warm in de pan.

Runderburger bakken
4

Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de uienringen 3 – 4 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumatotomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de sla met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de bloemkool-truffeldip. Verdeel op elk broodje 1 hamburger, wat gebakken ui en 1 portobello. Verdeel de frieten over de borden. Garneer de frieten met de geraspte kaas. Besprenkel de extra vierge olijfolie met truffelaroma over de frieten en kaas. Garneer met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frieten met de frisse salade.