Linguine met gebakken paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met gebakken paddenstoelen

Linguine met gebakken paddenstoelen

met salieboter, semi-gedroogde tomaten en rucola

De verse tagliatelle van de Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid, met speciaal gemalen meel uit Italië en extra verse vrije-uitloopeieren.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie

125 gram

Champignons

40 gram

Portobello

5 gram

Zonnebloempitten

90 gram

Linguine

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)734 kcal
Energie (kJ)3070 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8 g
Vezels9.5 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiding
1
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de champignons in plakken. Snijd de portobello in reepjes.

Tip: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

Pasta koken
2
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.
  • Meng de pasta in de steelpan met de salieboter.
Champignons bakken
3
  • Verhit een grote koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster de zonnebloempitten totdat ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de sjalot 2 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden met daarop de pasta.
  • Schep de gebakken paddenstoelen op de pasta en garneer met de semi-gedroogde tomaten en zonnebloempitten.