Skip to main content
Libanees flatbread met rundergehakt en labne

Libanees flatbread met rundergehakt en labne

met za'atar, grillkaas, munt en peterselie

4.1
(1,6K)

Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat: Tarwe)

60 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mesclun

20 gram

Tahinsaus

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5209 kJ
Energie (kcal)1245 kcal
Vetten66.6 g
waarvan verzadigd32.3 g
Koolhydraten92.3 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels10.1 g
Eiwitten60.7 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn. Ris de blaadjes van de munt- en peterselietakjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de tomaat doormidden en vervolgens in schijfjes. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de grillkaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.

Wortel en ui bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.

Vlees bakken
3

Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten gaar. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Flatbreads warm maken
4

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en maak de flatbreads in 1 - 2 minuten warm.

Flatbreads beleggen
5

Meng in een kom de labne, tahin, verse kruiden en per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de flatbreads in met de labnesaus, maar laat hierbij de randen vrij. Besprenkel de labnesaus met de za'atar. Verdeel de vlees-groentemix in een strook over de flatbreads. Leg de tomatenschijfjes in een strook naast het vlees. Verdeel de sla erover.

Weetje: De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
6

Rol de flatbreads op en verdeel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders