Kruidige tabouleh met varkenshaasreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige tabouleh met varkenshaasreepjes

Kruidige tabouleh met varkenshaasreepjes

In een handomdraai op tafel!

Een klassieke tabouleh maak je met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Vandaag geef je een eigen draai aan dit Midden-Oosterse gerecht met gekruide varkenshaasreepjes en rode paprika. Voor het vlees gebruiken we kruiden als rozemarijn, tijm, oregano, kardemom en kummel. Kummel is hetzelfde als karwijzaad, dat je misschien kent als 'wilde komijn' – de sterk kruidige en anijsachtige smaak lijkt veel op die van komijn.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Rode paprika

5 gram

Verse peterselie, koriander en munt

30 gram

Gemengde sla

100 gram

Varkenshaasreepjes met gyroskruiden

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

¾ tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3134 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels15 g
Eiwitten33 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

bulgur
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.

sla
3

Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes grof. Meng de gemengde sla met de helft van de verse kruiden in een saladekom.

varken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui en de rode paprika in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

bulgur
5

Voeg de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de saladekom. Voeg de bulgur toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.