Kipgyros met koolrabi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met koolrabi

Kipgyros met koolrabi

met frisse labne, kruidige bulgur en vadouvan

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Labels:
Extra groente
ā€¢Speciaal ingrediĆ«nt
Allergenen:
Mosterd
ā€¢Tarwe
ā€¢Eieren
ā€¢Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediƫnten

Hoeveelheden

Ā½ stuk(s)

Koolrabi

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Ā½ stuk(s)

Ui

ā…“ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

ā…“ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

100 gram

Kipgyros

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

Ā¾ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Ā½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3040 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels16.9 g
Eiwitten36.3 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

ā€¢Pan met deksel
ā€¢Koekenpan met deksel
ā€¢Koekenpan

Instructies

Bulgur bakken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en bak 1 minuut al roerend.
  • Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Koolrabi bakken
2
  • Schil de koolrabi en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de spinazie grof.
  • Verhit 1 el water per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en stoof de koolrabi, afgedekt, 3 - 5 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en bak de koolrabi met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.
Gyros bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gyros 8 - 10 minuten al roerend. Haal daarna de pan van het vuur.
  • Voeg de helft van de gyros, de koolrabi met spinazie en de witte balsamicoazijn toe aan de bulgur.
  • Voeg de overige spinazie toe en meng alles goed door elkaar.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.