Skip to main content
Kip met romige prei-paprikasaus
Kip met romige prei-paprikasaus

Kip met romige prei-paprikasaus

met basmatirijst

4.1
(358)

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Paprika

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

180 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3154 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels12.9 g
Eiwitten31.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Garde

Instructies

Rijst koken
1

Breng water met ¼ groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte, was grondig en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika in dunne repen.

Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kip en groenten toe en bak 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de boter in een tweede pan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten al roerend (zie Tip). Voeg 50 ml water per persoon toe en roer met een garde tot het water volledig is opgenomen en je een gladde saus hebt. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de saus, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.

Tip: Als je de boter en bloem op deze manier mengt, maak je een roux. Bij een roux is het belangrijk dat de hoeveelheden kloppen: 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Afwerken
5

Hak de bladpeterselie fijn. Voeg de culinaire room, geraspte kaas, 1 mespuntje nootmuskaat per persoon, peper en zout toe aan de saus en meng goed. Laat 2 - 4 minuten verder indikken (zie Tip). Voeg de kipreepjes, groenten en de helft van de bladpeterselie toe en meng goed.

Tip: Is de saus te dik? Voeg een beetje extra water toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de saus met kip en groenten over de rijst en garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders