Kip in bulgogisaus met bruine rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip in bulgogisaus met bruine rijst

Kip in bulgogisaus met bruine rijst

met paprika, pinda's en bosui

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

1 stuk(s)

Paprika

20 gram

Gezouten pinda's

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

2 stuk(s)

Lente-ui

75 gram

Bruine snelkookrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

1.5 tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)675 kcal
Energie (kJ)2824 kJ
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten78.6 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels10.2 g
Eiwitten41.1 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de kipfiletstukjes en de mix van rode peper, gember en knoflook toe aan een kom.
  • Voeg de bloem en wittewijn- of rijstazijn toe aan de kip en meng door elkaar. Laat staan tot gebruik.
Snijden
2
  • Snijd de bosui en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
  • Snijd de paprika in grove blokjes van 1 cm.
  • Hak de gezouten pinda's grof.
Roerbakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan.
  • Voeg de gemarineerde kipfiletstukjes toe en roerbak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg in dezelfde pan de bosui en paprika toe bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de sojasaus, hoisinsaus, bulgogisaus, de kipfiletstukjes en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 1 minuut inkoken op middelhoog vuur, of tot er een stroperige saus ontstaat.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Schep de gebakken kipfiletstukjes, groenten en saus erop.
  • Garneer met de gezouten pinda's en overige bosui.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.