topBanner
Wortelstoemp met varkenshaas

Wortelstoemp met varkenshaas

met gebakken spruitjes en spekblokjes

Lees meer

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:Lekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Kruimige aardappelen

150 g

Spruiten

300 g

Mix van gesneden wortel en ui

200 g

Varkenshaas

25 g

Spekblokjes

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2259 kJ
Energie (kcal)540 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Aluminiumfolie
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje erboven.Breng in een tweede pan met deksel water aan de kook voor de spruitjes.Was of schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.

2

Kook de aardappelen 15 – 18 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Kook de spruitjes in 6 – 8 minuten beetgaar in de andere pan. Giet de spruiten af. Spoel ze in een vergiet af met koud water.Kook de laatste 5 minuten de mix van wortel en ui mee met de aardappelen. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en bak met de spekblokjes 2 - 3 minuten per kant. Dek de pan af en bak nog 4 - 6 minuten. Haal de varkenshaas uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.Voeg vervolgens de spruitjes toe aan de koekenpan met spekblokjes en bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en verhit nog 1 minuut.

4

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove stamppot. Voeg per persoon: 1/2 el boter, 1tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken.Serveer de varkenshaas met de wortelstoemp en de spruitjes met spek.