topBanner
Hamburger met Mexicaanse twist

Hamburger met Mexicaanse twist

met nachoschotel en avocadodip

Lees meer

De avocadodip is nieuw in je box! Een (h)eerlijk product dat gemaakt is van geredde avocado's, dat is pas verantwoord genieten!

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Pruimtomaat

140 gram

Mais in blik

75 gram

Pittige tortillachips

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Noten, Sesam, Lupine)

2 stuk(s)

Half-om-half hamburger

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 bakje(s)

Avocadodip

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3816 kJ
Energie (kcal)912 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Vergiet
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om de later de hamburger mee te beleggen. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in plakken.

2

Leg de pittige tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips in de ovenschaal en het broodje op een rooster 6 - 8 minuten in de oven. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verdeel na 4 minuten de mais, de puntpaprika en de geraspte belegen kaas over de chips. Bak nog 4 minuten in de oven.

3

Wrijf ondertussen de hamburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 2 minuten. Voeg de hamburger toe en bak 2 - 3 minuten per kant.

4

Snijd het broodje open en besmeer de onderste helft met 1 el avocadodip. Halveer de hamburger en leg beide helften op het broodje. Beleg het broodje met de overige rode puntpaprika, de tomaat en een deel van de gebakken rode ui. Serveer de nachoschotel met de overige gebakken rode ui en avocadodip.