Skip to main content
Vegetarische bulgogiburger met pikante kimchisaus
Vegetarische bulgogiburger met pikante kimchisaus

Vegetarische bulgogiburger met pikante kimchisaus

met rijst, broccoli en sperziebonen

Kimchisaus is een pikante, scherpe saus geïnspireerd op Koreaanse kimchi, gemaakt met gefermenteerde chili, knoflook en gember. Het voegt een pikante smaak toe aan wokgerechten, marinades en dipsauzen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Tarwe
Gerst
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Le Burger van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Gluten, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Rogge, Selderij, Ei, Gluten, Haver)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Sperziebonen

125 gram

Broccoli

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Gluten, Soja, Tarwe, Sesamzaad)

20 gram

Kimchisaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

25 ml

Water

¼ el

[Plantaardige] mayonaise

¼ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2836 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten26.4 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten80.7 g
waarvan suikers11 g
Vezels14.6 g
Eiwitten21.2 g
Zout1.9 g
Potassium630 mg
Calcium134 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en zet apart.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de broccoli, sperziebonen en ui 5 - 7 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Blus af met de aangegeven hoeveelheid water en laat, afgedekt, 4 - 5 minuten koken op middellaag vuur.
  • Voeg de helft van de kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Veggie burger bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelmatig vuur. Wacht tot de olie goed heet is en bak de burger 3 minuten per kant.
  • Zet het vuur uit. Giet de bulgogisaus over de burger en draai om, zodat de burger rondom bedekt is met de saus.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de wittewijnazijn en de overige kimchisaus.
Serveren
4
  • Serveer de rijst op borden.
  • Leg de groenten en de bulgogiburger erbovenop.
  • Besprenkel met de pikante kimchisaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders