Skip to main content
Stir-fry met sticky kip, sesamolie en sesamzaadjes
Stir-fry met sticky kip, sesamolie en sesamzaadjes

Stir-fry met sticky kip, sesamolie en sesamzaadjes

met rijst, limoen en sugarsnaps

Sesamolie is geliefd om zijn rijke, nootachtige smaak en niet weg te denken uit de Aziatische keuken. Sesamolie wordt vaak gebruikt om gerechten af te maken, maar kan ook worden gebruikt als bakolie, vooral in recepten waarbij op lage temperatuur wordt gebakken.

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Sugarsnaps

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

1 stuk(s)

Kipfilet

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3082 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten103.2 g
waarvan suikers31.4 g
Vezels8.9 g
Eiwitten40.4 g
Zout2.6 g
Potassium350.2 mg
Calcium55.7 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Pan
Bord
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in dunne partjes en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes en bereid de bouillon.
  • Snijd eventueel de harde uiteindes van de sugarsnaps.
Kip bakken
2
  • Voeg de bloem toe aan een bord. Breng de kip op smaak met peper en zout en wentel door de bloem.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak nog 4 minuten per kant.
  • Voeg de ketjap of zoete sojasaus en een scheutje water toe en bak nog 1 minuut.
Limoen snijden
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op hoog vuur en bak de ui, knoflook, wortel en sugarsnaps 2 minuten.
  • Verlaag het vuur, voeg de bouillon toe en kook 3 - 4 minuten.
  • Voeg de gemberpuree, sojasaus, honing en wat pikante rode saus (zoals sriracha) naar smaak toe. Bak 1 minuut al roerend.
  • Snijd de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Serveer de rijst op diepe borden met alle ingrediënten ernaast.
  • Besprenkel met de sesamolie en knijp 1 limoenpartje uit boven elk bord.
  • Garneer met de sesamzaadjes en serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders