Koolrabi is, zoals de naam al zegt, een soort kool. De kool zelf eet je meestal niet, maar wel de knolvormige stengel. Test je smaakpapillen: hoe zou jij de smaak van koolrabi omschrijven?
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
300 g
Pomme de terre
½
Chou-rave
1
Tomates prunes
120 g
Gyros de poulet
1 brin(s)
Persil frisé frais
(Peut contenir: Céleri)
30 g
Lebné
(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Schil de koolrabi en snijd in blokjes van een 0,5 cm. Snijd de pruimtomaat klein en snijd of hak de krulpeterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de koolrabi, afgedekt, 12 minuten.
Voeg na 8 minuten de kipgyros toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.
Voeg daarna de tomaat en de helft van de krulpeterselie toe aan de koekenpan met deksel en bak nog 4 minuten. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden. Garneer met de overige peterselie en serveer met de labne.